מתי להוביל מהלך פירוק חברה?

לאחרונה יותר ויותר חברות מביעות עניין בפירוק שלהן. מדובר בצעד שאכן כואב לאור העובדה כי החזון נגנז והחלום נגוז. לפני שמחליטים על פירוק החברה, ישנם כמה סימנים מקדימים.
יזמים רבים ש"זרקו את המגבת", מתלוננים על כך שעסקיהם מאבדים את ברקם, ובסופו של דבר, הם שוכחים את הסיבה העיקרית לכך שהחברה שלהם הוקמה. העובדים והבעלים היו מרגישים לעתים קרובות ריקים והם נופלים לשפל שלוקח זמן להתאושש.
נסו לקחת זאת כסימן מקדים ופעלו בהתאם כך שלא תהיו חשופים לשגיאות עתידיות. בכל פעם שאתה מרגיש שהעסק שלך איבד את הדחף היצירתי שלו, פנה מקום לשיפור.
החברה שלך לא מגיעה לשום מקום?
לאחר מספר שנים של השקה לא מצאת צמיחה ניכרת במניות וברווח, אז תוכל לשקול לשנות את ההצעה העסקית שלך. זה עשוי לעזור לך למצוא מוצרים מוצלחים עוד יותר שעשויים להתאים לקבוצת היעד הצרכנית.
לא הצלחת להרוויח אחרי כמה שנים? ככל הנראה, פרק הזמן הדרוש לחברה להרוויח תלוי בהרבה גורמים כמו סוג העסק, מספר הלקוחות, התפוקה או המוצר וכן הלאה. אך המטרה העיקרית של הקמת חברה היא להרוויח.
זה נוהג טוב לקבוע מסגרת זמן ולנסות ללמוד את הצמיחה של החברה שלך, לעומת פרק זמן זה. אם אתה מגלה שהחברה שלך אפילו לא הגיעה לנקודת הרווח המינימלית במיוחד לאחר זמן רב, אז הגיע הזמן לפרק אותה..
רשימת משימות לפירוק החברה
אם תחליט שפירוק חברה הוא ההחלטה הנכונה, אזי ישנם צעדים מסוימים שעליך לנקוט לפני שתחסל אותה לחלוטין. המטרה העיקרית של צעדים כאלה היא שתוכלו לסגור את העסק במהירות, בצורה חלקה וחסכונית ככל האפשר, כך שתוכלו להשאיר מספיק משאבים וזמן להעז לשירות חדש.
- לפרק כראוי את התאגיד שלך:
נסו להפוך את תהליך פירוק החברה לחלק ככל האפשר. זה הכרחי אם אתה מטפל בעסק שמכיל קבוצה גדולה של שותפים עסקיים או בעלי עניין. על בעלי העניין והשותפים לקיים פגישה כדי להחליט האם יש צורך לפרק או לא, ויש לרשום זאת בפרוטוקול הפגישה.
לאחר ביצוע הצעדים המתאימים, זה הזמן הנכון לפרק את החברה כראוי, על ידי הקפדה על הכללים והתנאים הנדרשים. כישלון לעשות זאת עלול גם לגרום לשותפים ולבעלי העניין שלך להיות נתונים לחובות ולהפסדים לאחר השבתת החברה, לכן, מומלץ להיוועץ בעו"ד פירוק חברה מיד כשעולה המחשבה על הפירוק.
- לשלם את החובות:
מכיוון שחברה עומדת להתפרק, יש לשלם את כל החובות שנותרו לבעלי המניות ולשוק לפני חלוקת הכסף בין העמיתים. אם לחברה שלך אין מספיק כסף כדי לשלם את החייבים והיא חדלת פירעון כהגדרתה בחוק זה, חכם להתייעץ עם עו"ד גם כן ולנקוט בצעדים הנדרשים.
- נסה להסדיר את ענייני המס:
כשהחלטת על סיום דרכה של החברה, עליך להודיע לרשות המסים שהחברה שלך כבר לא עובדת והיא הגיעה לסיומה. זה הכרחי, אחרת רשות המסים תמשיך להוציא הודעות לתשלום המס וכאלה. כמו כן, סטטוסי השכר והתקציב של החברה צריכים להיות מעודכנים. כישלון לעשות זאת יגרום להוצאות גדולות לך, לחברתך ולחבריך.
- בטל רישיונות עסק, היתרים והתחייבויות:
מכיוון שהחברה שלך כבר לא פועלת, כדאי לבטל אישורים או למחוק כאלה שנמצאים בהמתנה. נסה להסיר את החברה שלך ואת רישיון העסק שלך. זהו תהליך הכרחי מכיוון שכשל בביטול ההיתר יביא לשומת מיסים מרשויות המס, גם אם החברה שלך אינה פונקציונלית.
סיכום:
פירוקה של חברה אינה סימן טוב לעסקים, בוודאי שהיא עשויה לגרום עצב לאנשים שעבדו מאחוריה, אך זו יכולה להיות גם תחילתו של משהו חדש ומרגש. לסגור עסק קשה, אבל זה יכול להוביל להזדמנויות רבות עוד יותר בעתיד.