אוקטובר 31, 2024

מישפטיפים

עצות משפטיות מעורכי הדין המובילים בישראל

"ג'נין ג'נין": בשבוע הבא-מאבק הלוחמים והמשפחות השכולות יגיע להכרעה סופית בבית המשפט העליון

1 min read

צילום: PIXABAY

20 שנה לאחר הקרב הקשה בג'נין במבצע חומת מגן- היום יגיע מאבק לוחמי ג'נין והמשפחות השכולות בסרטו המכפיש של מוחמד בכרי לדיון מכריע בבית המשפט העליון. לאחר שבית המשפט המחוזי אסר בשנה שעברה על הקרנת והפצת הסרט וחייב את בכרי לשלם פיצויים לאחד הלוחמים -כעת בית המשפט העליון יקיים דיון מכריע בערעורו של בכרי. לראשונה יתייצב לדיון לצד הלוחמים שר בממשלת ישראל- שר התרבות והספורט חילי טרופר יחד עם אלוף מכהן בצה"ל -ראש אכ"א יניב עשור.

הלוחמים זוכים לגיבוי מוחלט מהרמטכ"ל רא"ל אביב כוכבי ושר הביטחון בני גנץ. הבוקר אף פורסמה קריאה ציבורית לטיהור שמם של הלוחמים ומהשפחות השכולות עליה חתומים שרים, בכירי צה"ל לשעבר, משפטנים בכירים, אנשי תרבות ואנשי רוח ועוד.

20 שנה לאחר הקרב הקשה בג'נין במבצע חומת מגן- מאבק הלוחמים בסרט "ג'נין ג'נין" יגיע היום להכרעה סופית בבית המשפט העליון. לוחמי צה"ל שלחמו בקרב בג'נין מנהלים זה שנים ארוכות מאבק משפטי ארוך בסרטו של מוחמד בכרי שמכפיש את חיילי צה"ל תוך הוצאת דיבה ושקרים על הנעשה בקרב ההוא- כשהסרט כולו מומן ע"י הרשות הפלסטינית.

בעקבות המאבק – לפני כשנה וחצי בית המשפט המחוזי מרכז פסק כי הסרט אסור בהקרנה והפצה והורה על החרמת עותקיו. בנוסף, בכרי חויב לשלם פיצוים בסך 175,000 שקלים לאחד הלוחמים שהסרט הכפיש את שמו באופן ישיר ופסק גם על הוצאות משפט לבכרי בסך 50,000 שקלים. בכרי בתגובה הגיש ערעור לבית המשפט העליון במטרה להפוך את פסק הדין של המחוזי.

היום תתקיים בבית המשפט העליון הדיון האחרון והמכריע בערעור במסגרת המאבק הארוך. לוחמי צה"ל שלחמו בג'נין יתייצבו בדיון כשלראשונה מאז תחילת המאבק המשפטי יגיע לבית המשפט העליון גם שר בממשלת ישראל, שר התרבות והספורט חילי טרופר, על מנת להביע תמיכה פומבית בלוחמים. לדיון יגיע גם אלוף מכהן בצה"ל- ראש אכ"א יניב עשור.

לקראת הדיון פורסמה בשבוע שעבר קריאה ציבורית לטיהור שמם של לוחמי ג'נין והמשפחות השכולות עליה חתומים שרים, בכירי צה"ל לשעבר, משפטנים בכירים, אנשי תרבות ואנשי רוח ועוד.  הלוחמים זוכים גם לגיבוי מוחלט במאבקם מהרמטכ"ל רא"ל אביב כוכבי ושר הביטחון בני גנץ ומובילים את המאבק בסיוע של מפקד פיקוד המרכז לשעבר האלוף במיל' אבי מזרחי.

בין היתר נכתב בקריאה- "החברה והמדינה חבות חוב מוסרי ללוחמים שיצאו וחירפו נפשם בג'נין, במטרה לבער את קיני הטרור, לאחר שחודש מרץ 2002 נרצחו 130 אזרחים בפיגועי טרור, ובמיוחד לשמור על כבודם ולטהר את שמם של 23 חללי הקרב ובני המשפחות השכולות. חובתן של המדינה, של מערכת המשפט, ושל החברה בישראל, כחלק מאמנה חברתית בין החברה ללוחמיה שהיא שולחת לקרב, להגן על שמם הטוב וכבודם של אלפי הלוחמים וחללי הקרב, שנפגע קשות כתוצאה מהשתתפותם בקרב, ואנו מצטרפים לדרישתם הצודקת לעשות עימם טוב דין וצדק."

מנציגות הלוחמים והמשפחות השכולות של הקרב בג'נין מסרו: "מערכת המשפט חייבת לקבל סוף סוף הכרעה מוחלטת וברורה בעד לוחמי צה"ל, המשפחות השכולות ושמם הטוב. אנו חוששים כי בית המשפט העליון יהפוך את ההחלטה ויאפשר את הקרנת הסרט שמתאר את חיילי צה"ל כרוצחים ונאצים. את הסרט עשו מחבלים חברי ארגוני הטרור, ובכרי חבר אליהם וסייע כאזרח ישראלי ובאצטלה של אמן, להחדיר סרט של אויבינו לתוך מדינת ישראל. מדובר בדיון מכריע- ולא תהיה הזדמנות נוספת לתקן. זו היא שעתם הגדולה והמשמעותית של שופטי בית המשפט העליון כמובילי דברה של מדינת ישראל."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *